Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν ελαιόλαδο στις σαλάτες για καλύτερη γεύση, αλλά, τι θα λέγατε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να ετοιμάσετε ελαιόλαδο με λεμόνι που θα κάνει τα ωμά λαχανικά σας πιο νόστιμα; Η παρασκευή ελαιόλαδου με λεμόνι είναι εξαιρετικά εύκολη, απλά πρέπει να αφαιρέσετε την εξωτερική επιφάνεια των λεμονιών και να τα τοποθετήσετε σε έναν αφυγραντήρα κρέμας με λίγο ελαιόλαδο. Αφού επαναφορτίσετε τον αφυγραντήρα σας μία φορά, θα χρειαστεί να τον κουνήσετε μερικές φορές και να αφήσετε το μείγμα όπως είναι για 5 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων το λεμόνι θα έχει ενσωματωθεί σωστά στο ελαιόλαδο και θα είναι έτοιμο προς χρήση.
1 μεγάλο λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ανήκει στα πιο δημοφιλή θερμοπλαστικά με κατασκευαστική εφαρμογή. Οφείλει τη δημοτικότητά του σε ειδικές ιδιότητες, όπως η υψηλή μηχανική αντοχή, οι εξαιρετικές ιδιότητες ολίσθησης, η υψηλή αντοχή σε κρούσεις, η καλή χημική αντοχή, η ικανότητα απορρόφησης κραδασμών και η κατεργασιμότητα (στροφή, φρεζάρισμα, κοπή).